V&F: Hudo neurje v Dol. Toplicah in Straži

V&F: Hudo neurje v Dol. Toplicah in Straži

-
7 7940

Okoli 18.30 ure se je nad občinama Straža in Dol. Toplice razbesnelo neurje, s silovitim vetrom, močnimi nalivi, ponekod je padala sodra. Močan veter je razkril nekaj streh. Najhuje je bilo v neposredni bližini term v Dolenjskih Toplicah, kjer je piš vetra izruval mogočna drevesa. Ta so pod seboj pokopala štiri vozili. Posledice odstranjujejo domači gasilci in gasilci GRC Nm.

Hvala bralcem, ki ste nam posredovali posnetke vremenskega razdejanja.

Novomeški Regijski center za obveščanje:

20. 7. 2016 okoli 18.00 ure je močno neurje zajelo občini Straža in Dolenjske Toplice.

Občina Straža

V Straži je v ulici Na žago meteorna voda zalila kletne prostore podjetja ARTLES in kurilnico stanovanjske hiše, na Novomeški cesti pa gostinski objekt. Podrto drevje je oviralo promet na cesti v kraju Podgora, na relaciji Vavta vas-Drganja sela, v Drganjih selih in v Straži v ulici Na žago. Drevo je padlo na progo pri železniški postaji Straža, na gospodarski objekt v Rumanji vasi ter ogrožalo stanovanjski objekt v Straži. Zaradi neurja je bila prekinjena dobava električne energije v kraju Drganja sela. Posredovali so gasilci PGD Dolenja Straža, Vavta vas in GRC Novo mesto.

Občina Dolenjske Toplice

Podrto drevje je oviralo promet na cesti Selišče-Bušinec, Dolenje Sušice-Gorenje Sušice, Podturn-Veliki Rigelj in v Starih Žagah. Več podrtih dreves je bilo tudi na jasi v Dolenjskih Toplicah, na parkirišču Balnea, pred parkiriščem Osnovne šole Dolenjske Toplice, v kampu Dolenjske Toplice in v taboru Dolenjske Toplice. V Velikem Riglju je veter razkril streho stanovanjske hiše, na Cvibljah pa je drevo padlo na prikolico. Na relaciji Gorenje Sušice-Lubanec-Uršna sela je več dreves padlo na električne vodnike. Podrta drevesa so odstranjevali gasilci PGD Dolenjske Toplice, Dobindol, Podturn, Soteska in GRC Novo mesto, skupaj 28 gasilcev.