V&F: Izredni skoki, polna bregova Krke

V&F: Izredni skoki, polna bregova Krke

-
0 2797

Začel se je najbolj družaben vikend v letu ob reki Krki, na Kandijskem mostu in v njegovi bližini. Po dopoldanskem daljinskem plavanju se je popoldne začel spektakel s skoki s Kndijskega mosta, ki je privabil številne obiskovalce.

Vikend se bo začel s kulturnim programom, 1. večerom festivala Poletje na okljuku, ki se odvija v edinstvenem ambinetu na splavu na reki Krki z edinstveno kuliso – najbolj značilno veduto Novega mesta z Bregom v ospredju.

Sobota, 4. septembra se bo začela športno. Ob 10:00 se bo v okviru projekta »Krka živi!« začelo tekmovanje v daljinskem plavanju, katerega trasa bo potekala od čolnarne na Kandijski cesti do Šmihelskega mostu. Od 13:00 do 22:00 bo na Kandijskem mostu potekala celodnevna kulinarična prireditev Kuhinja nad Krko, ki bo gostila kuharske mojstre z Dolenjske in drugod. Letos boste lahko okušali dobrote mojstrov iz naslednjih gostiln: Oštarija, Grad Otočec, 5-6 kg, Žmoht, Utrgana svinja, Tabay Brothers, Rudolfswerth, Barba, Stari mostin novomeško pivo Komunajzer.

Ob 15:00 pa se bo zgodil prvi vrhunec dneva s preizkusom skakalnice za skoke v vodo. Samo tekmovanje se bo začelo ob 16:00, ki ga bo letos z glasbo otvorila Mestna godba Novo mesto. Tekmovanja v skokih v vodo iz višini Skoki v Krko – Kandijski most 2016 bo tudi tokrat štelo za zaključek slovenskega pokala in bo ponovno ponudilo mednarodno udeležbo vrhunskih tekmovalcev.

Po podelitvi nagrad in pokalov skakalcem v vodo, ki bo potekala na splavu pri lokalu Bara Boter pa se bo ob 21:00 na istem splavu začel pričel težko pričakovani koncert številnih novomeških glasbenikov. Koncert novomeške glasbe »Novo mesto 1976 – 2016« bo koncert zasedbe Generacija Rudolfovo in številnih gostov. Nastopilo bo kar 16 novomeških glasbenikov, ki bodo izvajali izključno novomeško glasbo in sicer glasbo skupin in glasbenika: Rudolfovo, Dan D, Drevored, Ž’kovači, Zdene Kockar in DMP. Nastopila bo ustaljena zasedba glasbenikov skupine Rudolfovo Generacija z gosti: Cveto Šali, Miro Tomšič, Tomaž Koncilja, Jure Dolinar, Gregor Štrasbergar, Tomislav Jovanovič – Tokac, Dušan Obradinovič – Obra, Tomaž Zorko – Zore, Borut Tiran, Sašo Đukič, Alan Vitezič, Marijan Pirnar, Primož Špelko in Jure Košir ter gostje The Bazookas. Novomeški večer se bo zaključil z legendarnim novomeških DJ-jem DJ Longom, ki bo vrtel glasbo do 02:00 zjutraj.

Organizatorja prireditev: Zavoda VRT (festival Poletje na okljuku, Kuhinja nad Krko, Skoki v Krko) in Agencije za šport Novo mesto (Krka živi!, Skoki v Krko).