V&F: Je morda presenetil?

V&F: Je morda presenetil?

-
2 548

Obilno deževje je tudi na Dolenjskem ponoči prešlo v sneženje. So pa padavine spet poskrbele za visoke vode. Spet so polne potočne in rečne struge. Reka Krka se bo danes in jutri razlivala ob strugi na območjih pogostih poplav. Največji pretok okoli 230 m3/s bo reka Krka na vodomerni postaji v Podbočju dosegla predvidoma danes zvečer.

Popoldne bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo, tudi na jugu bo dež prehajal v sneg. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem od 6 do 9 °C.

Jutri bo na Primorskem sprva delno jasno, čez dan se bo pooblačilo. Pihala bo šibka burja, ki se bo proti večeru krepila. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na severozahodu okoli -7, ob morju 4, najvišje dnevne od -3 do 2, na Primorskem od 4 do 9 °C.

OBETI
V soboto čez dan se bo na zahodu delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja, na severovzhodu Slovenije pa severni veter. V nedeljo bo na zahodu delno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Jutro bo mrzlo in ponekod po nižinah megleno. Burja bo oslabela. (arso)