V&F: Kolesarji za Zalo in Miha z novim srcem

V&F: Kolesarji za Zalo in Miha z novim srcem

-
0 311

Kolesarsko društvo Gorenje Ponikve pri Trebnjem in Aleksej Dolinšek so še šestič organizirali dobrodelno kolesarjenje v Trebnjem. Letos so zbirali sredstva za malo Zalo in operativni poseg v ZDA, ki ji bo omogočila lažje življenje. Kolesarji so vse od jutranjih ur do večera premagovali 25 km krog. Vsak po svojih kondicijskih zmožnostih. Organizator Aleksej Dolinšek je bil z odzivom zadovoljen, saj se je kolesarjenja udeležilo več kot 130 kolesarjev.

In današnji dogodek je podprl tudi Miha, ki prav na današnji dan obeležuje poseben dan. Že 10 mesecev živi z novim srcem donatorja. Pred letom dni so Aleksej z ekipo in udeleženci kolesarjenja, z donatorstvom, pomagali tudi Mihi in njegovi družini. Z veseljem smo se pogovarjali z Miho, ki je sicer obžaloval, da mu letos še ni uspel prekolesariti trase. Vendar pa mu je v teh dneh uspelo osvojiti Šmarno goro.

NEKAJ O PRAVEM SONČKU-ZALI

Dobrodelno s kolesi za ZaloZala je 10 letna deklica,ki obiskuje 4 razred Oš. Toneta Pavčka v Mirni peči. Rodila se je v 30-tem tednu nosečnosti in je, zaradi dihalne stiske, imela možganske krvavitve, posledica pa je cerebralna paraliza. Po letih bojevanja z zdravstvenimi inštitucijami, ki so dvignile roke nad
njenim stanjem in bile zadovoljne z njenim sedenjem v vozičku, smo se odločili, da vzamemo stvari v svoje roke.
 
Pred tremi leti smo začeli s samoplačniškimi intenzivnimi terapijami.
Zalino stanje se je bistveno izboljšalo in je prišla iz vozička na samostojne korake s hoduljo. Po nasvetu Zaline zdravnice smo se odločili za operacijo v Ameriki, ki ji bo omogočila veliko lažje korake in upamo tudi na samostojno hojo brez hodulje. Operirali jo bodo na hrbtenjači, kjer ji bodo prekinili nepravilni vzorec pošiljanja signalov iz možganov v mišice in iz mišic v možgane.
 
S tem bo lažje obvladovala svoje telo in ga občutila na tak način kot ga čutimo ljudje brez težav. Vsi nam znani primeri so imeli po operaciji izjemne dosežke. Operacijo nam bo krila zavarovalnica, potne stroške in stroške bivanja pa bomo morali kriti sami. Predlagali so nam, da pri njih opravimo tudi ortopedsko operacijo, za katero pa še ne vemo ali bomo stroške dobili povrnjene. Največ sredstev bomo potrebovali po opravljeni operaciji, ker bo rehabilitacija dolga dve leti, po njihovih priporočilih 5-krat tedensko po dve uri, strošek
terapij bo znašal minimalno 960 evrov mesečno.
 
Vsak prispevek nam bo omogočil, da bo Zala bližje svojim samostojnim korakom in življenju z manj ovirami.
HVALA VSEM IN VSAKEMU POSEBEJ.
Družina Hrastar