V&F: Koncert v velikem slogu, v in za spomin

V&F: Koncert v velikem slogu, v in za spomin

-
0 455

Minuli sneženi petek je bil oder novomeškega Anton Podbevšek Teatra poln emocij. Energija tega večera bo vse prisotne zagotovo grela vsaj še do poletja, Primož Žižek pa ostaja zapisan v večnosti.

Obljubil je, da koncert bo. Njegovi prijatelji in glasbeni sopotniki so obljubo držali in jo izpeljali v velikem slogu. Pozitivno in energično – prav tako, kot bi si Primož tudi želel.

Skladbe iz njegovega debitantskega albuma EPP (Ekonomsko Propagandni Pop) in še nekaj znanih viž skupine Dan D, ki jih je Primož soustvarjal z njimi, so odpeli: Borut Tiran, Borut Antončič (Bort Ross), Jure Košir, Aleksander Raztresen, Cveto Šali in njegov najboljši prijatelj Tomislav Jovanović Tokac.
Kot na prvem koncertu jih je spremljala zasedba Problemi:klaviaturist Davor Klarič, basist Dejan Slak, kitarista Primož Moškon in Jernej Trobentar, tolkalist Primož Malenšek,spremljevalni vokali Jure Košir, Roman Plut in Anja Ropotar in bobnar Miro Tomšič.

Glasbenikom so se na odru pridružili tudi Žare Pak (producent albuma) in Martin Štibernik ter Dušan Obradinovič, Nikola Sekulovič, Marko Turk in Boštjan Grubar iz skupine Dan D.

Poslovili smo se skupaj – med prijatelji in do zadnjega mesta zapolnili dvorano novomeške pomladi, na koncu pa zapeli njegovo Valentino.

Terapija je uspela.

Še dobro, da so njegovo navdihujočo življenjsko energijo ujeli tudi na nosilcu zvoka. Z veseljem vam pošljemo recenzijski izvod albuma, če ga še niste prejeli. Koncert septembrske, premierne predstavitve albuma si lahko ogledate v soboto,10. februarja 2018, ob 23.30 na TV Slovenija 2.

Do takrat pa naj vas greje videospot singla Midva. Za video podobo sta poskrbela Nina Pečar in Jan Rifelj, ki je s Primožem ustvaril tudi spot za nepozabno Valentino.

(Foto: Silvijo Selman – Selman photography)