V&F: Konec aprilskega vremena

V&F: Konec aprilskega vremena

-
0 334

Zahod Evrope se počasi ogreva. Noč bo oblačna. Na Vzhodu bo pihal veter severnih smeri. Največ sonca bo zjutraj v Ljubljanski kotlini ter na Štajerskem in ob morju, kjer bo zjutraj tudi najtopleje, 17 st C. Drugod po državi se bodo jutranje temperature gibale okoli 15 st C, manj bo na Štajerskem 13 in v Alpskih dolinah 12 st C.

Dopoldne se bodo oblaki večinoma razkadili. Pred nami je sončen začetek tedna. Popoldne bo ponekod občasno povečana oblačnost in tudi kakšna manjša ploha ni izključena. Še bo pihal veter severnih smeri. Najvišje temperature se bodo počasi, a vztrajno, približale 30 stopinjami. Najtopleje bo na Primorskem 28 st C,  v notranjosti države bo nekje med 25 in 27 st C, v Alpskih dolinah skromnih 23 st C.

V dopoldanskih urah bo v gorah še sončno, čez dan pa se bo oblačnost pričela nabirati. Nekateri vrhovi bodo zaviti v oblake. Popoldne lahko nastane tudi kakšna manjša krajevna ploha. Pihal bo zmeren veter severnih smeri. Temperatura na 1500m bo okoli 14 st C,na 2500m okoli 6 st C.

Torek bo večinoma sončen. Popoldne se lahko predvsem na SZ države še pojavi kakšna krajevna ploha ali nevihta. Temperature bodo še nekoliko višje. Živo srebro se bo povzpelo do 29 st C. Sreda bo sončna in vroča. Spet bo 30 in še kakšno stopinjo več. Ampak z višjimi temperaturami se bo povečala verjetnost nastanka popoldanskih neviht. Tudi v nadaljevanju tedna bo prevladovalo sončno in vroče vreme. Možne bodo posamezne plohe in nevihte,ki bodo pogostejše ob koncu tedna. Temperature bodo okoli 30 st C.