V&F: Lepo in zahrbtno jutro

V&F: Lepo in zahrbtno jutro

-
0 134

Slednje velja predvsem za rastline, ki so v minulih pretoplih tednih vzbrstele, zacvetele in odcvetele, zdaj pa so se znašle v nemilosti nizkih temperature. Marsikje je bila danes ničla, pa tudi pod ničlo.

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno. Predvsem popoldne in zvečer bodo krajevne padavine, deloma plohe, bolj verjetne v vzhodni Sloveniji. Krepil se bo veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj C.

Jutri bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo močan veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj C.

OPOZORILO
V sredo in četrtek bo v zgornjem Posočju, pod Karavankami in v severovzhodni Sloveniji pihal močan veter severnih smeri. Najmočnejši sunki bodo predvidoma med 70 in 90 km/h.

OBETI
V petek bo povečini sončno, veter bo do jutra oslabel. Zjutraj bo zelo hladno. V soboto bo sončno s hladnim jutrom, popoldne se bo zmerno pooblačilo. (arso)