V&F: MEŠČANKA-unikatna in dobrodelna

V&F: MEŠČANKA-unikatna in dobrodelna

-
0 679

V novomeški galeriji Simulaker so pripravili eno najkrajših razstava in javno dražbo majic – “MEŠČANKA”. Gre za razstavo unikatnih majic, ki jih je oblikovala novomeška modna oblikovalka Ana Jelinič. Posebej za to priložnost pa so motive za potisk ustvarili priznani novomeški vizualni umetniki: Borut Peterlin, Igor Obradinovič, Janko Orač, Jože Kotar, Jure Šuln, Martina Hegediš, Nejc Smodiš, Samo Kralj in Sebastian Šeremet. Prijetno glasbeno kuliso dogodku je prispevala Maruša Bajt.

Projekt je imela dobrodelno noto, saj so majice še isti večer dražili na dražbi in tudi vse prodali. Zbrana sredstva, teh je bilo 693 evrov, bodo namenjena Društvu Eternia – projektu Mavrični Bojevniki.

Prvotni cilji društva ETERNIA je obravnava otrok z motnjami v vedenju, predvsem hiperkinetične motnje oz.ADHD, med drugim pa se v društvo vključujejo tudi otroci z motnjami kot so Tourettov sindrom, disleksija in avtizem.

Člani društva ETERNIA izvajamo vsakoletni tabor za otroke z imenom MAVRIČNI BOJEVNIKI. Tabor se nahaja neposredno ob reki Kolpi (Želebej), v dveh terminih, skupaj 14 dni.

1.TERMIN (otroci od 7 do 10 let)

2.TERMIN (otroci od 11 do 14 let)

tabor je prav tako namenjen vsem otrokom, ki glede na izzive današnjega časa, potrebujejo umik v naravo in s tem dobijo možnost, da v sproščenem okolju lažje spoznavajo sebe.

Aktivnosti v taboru so namenjene spoznavanju narava, starodavnih veščin, hkrati pa dajemo močan poudarek na psihosocialnih igrah, svetovanjih in tehnikah spoznavanja svojih najboljših potencialov.

Vsak otrok nosi v sebi nekaj pristnega, genialnega in naš namen je,…odkriti svojega “superheroja”, ki namesto z “motnjo” hodi po svetu,…z svojimi “prednostmi”.

Več informacij o MavrIčnih bojevnikih boste našli na njihovi spletni strani TUKAJ.