V&F: Mokre ceste in nesreče

V&F: Mokre ceste in nesreče

-
0 1570

Po dolgem času je dež spet namočil zemljo in tudi ceste, kar zahteva večjo previdnost in zbranost za volanom. Zgodile so se tudi nesreče.

Okoli 10. ure se je nesreča zgodila na cesti Novo mesto-Metlika, pri Pogancih. Voznica vozila je izgubila nadzor nad vozilom, zapeljala s ceste in se z vozilom prevrnila na strehi brežini. V nesreči se je voznica poškodovala. Na kraju so jo oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nm in ga prepeljali v Urgentni center. Posredovali so tudi gasilci GRC Nm, ki so med drugim poskrbeli tudi za urejanje prometa.

Ob 23.50 je na dolenjski avtocesti, med izvozom Višnja Gora in Ivančna Gorica, občina Ivančna Gorica, voznik z osebnim vozilom trčil v odbojno ograjo. Požar na osebnem vozilu so mimoidoči pogasili do prihoda gasilcev GB Ljubljana, PGD Grosuplje in Stična, ki so dokončno ohladili vozilo in preventivno pregledali okolico.

Ob 21.18 je v naselju Sela pri Šumberku, občina Trebnje, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste na brežino in trčila v drog javne razsvetljave. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili razlite motorne tekočine, vozilo postavili nazaj na kolesa in nudili pomoč delavcem vlečne službe. Poškodovano voznico so na kraju oskrbeli reševalci NMP Trebnje in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavec Elektra Ljubljana je odklopil javno razsvetljavo.