V&F: Motorist zbil kolesarja, slednji huje poškodovan

V&F: Motorist zbil kolesarja, slednji huje poškodovan

-
10 3463

Okoli 15. ure se je na cesti Novo mesto – Šentjernej, pri Malem Slatniku, zgodila prometna nesreča. Udeležena sta bila kolesar in motorist s sopotnikom, ki so se v nesreči poškodovali in so jih reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nm prepeljali v novomeški Urgentni center.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je nesrečo povzročil 34-letni motorist, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in nepravilno prehiteval 66-letnega kolesarja, ki je pravilno vozil v isti smeri (ob prehitevanju po desni strani je kolesarja oplazil). Po trčenju sta oba udeleženca padla in se poškodovala – kolesar je utrpel hujše poškodbe, motorist pa lažje. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

 • Neki mi ni jasno v novici… kolesar je vozil pravilno motorist ga je pa prehiteval po desni??? Pa sej nismo u angliji. K ni da se kolesar vozi cca 1m od roba? Lahko da se motim, samo ce to drzi se tud kolesar ni vozil pravilno.

  • ja, drži, da je motorist poskušal kolesarja prehiteti po desni strani. Nenavadno, ampak drži. Lp, Robert

  • Kolesarji se velikokrat peljejo po sredini ceste!!!!katastrofa!!!

 • Al ni nč čudno tok prometa tok kolesarjev stez pa bore malo,….

 • povzrocitelj pa motorist? kaj pa ce ga drugje kot po desni ni mogel prehitet?…. a prisotnost alkohola so izmerili? 😁

 • poglejte kolesarje kako vozijo potem se pa vprašajte🤔

 • Ja zopet kolesarji krivi kdo pa drug. Zdaj pa vsi, ki pametujete se jutri vsedite na kolo in naredite ene 50+ km pa boste povedali ali ste se lahko cel cas vozili 1m od roba…… vecina nasih cest ni takoh da bi se kolesar lahko vozil 1m od roba…… drugo, ta del ceste se v tem trenutku iz obeh strani vidi najmanj 300m in ce bi bil doticni motorist vsaj malo pazljiv in imel v glavi da so na cesti tudi drugi udelezenci v prometu se to sigurno nebi zgodilo…. opozarjam iz smeri iz katere je pripeljal se vidi najmanj 300+m dalec(je pregledno) pa tudi hitrost bi lahko prilagodil, ve se kaksne so omejitbe na cestah, tale se pa sigurno ni peljal po omejitvah IN PO VASE JE KOLESAR KRIV A NE….

  • Clemen J.

   Na odsekih ki so nevarni se stopi dol in se ga varno prehodi. Ce pa ne zmores narediti pac toliko kilometrov kot si planiral in zaradi tega vijugas po cesti, je pa cas za pocitek. Ne bom rekel da je tukaj kolesar kriv, ker tudi motoristi vcasih mislijo da so na moto gp-j, po vrhu ma pa ni bilo tam. Lahko pa iz lastnih izkusen povem da je bilo doskrat zelo blizu ker so neki egoisti na biciklih od 8000 eu dalje vozili v stric cez celo cesto