V&F: Na Loki MEVZA Beach Volley U20

V&F: Na Loki MEVZA Beach Volley U20

-
0 439

V Novem mestu bo na srednjeevropskem pokalu v odbojki na mivki za mlade do 20 let tekmovalo 30 ekip iz devetih držav, šestnajst ekip pri dekletih in štirinajst pri fantih.  Tekmovanje se prične v soboto, 8.6., ob deveti uri na prenovljenih igriščih ŠRP Loka. Ob šestih državah članicah Srednjeevropske odbojkarske zveze (MEVZA), Avstrija, Hrvaška, Izrael, Madžarska, Slovaška, Češka republika in Slovenija, bodo nastopile tudi najboljše mlade reprezentančne ekipe iz Nemčije, Poljske in Anglije. Slovenijo bodo zastopali Rok Možič in Črt Bošnjak, Črt Rozman in Toni Travnik pri fantih ter Katarina Bulc in Nina Zdešar, in Zala Špoljarič z Lano Žužek pri dekletih. Organizator, ŽOK Novo mesto je podelil tudi tri posebna vabila perspektivnim mladim ekipam fantom in štirim ekipam pri dekletih z namenom regionalne popularizacije tega izjemno atraktivnega poletnega športa.

Na današnji predstavitvi so mladi reprezentanti Slovenije v odbojki na mivki povedali: »Čeprav s Tonijem prvič igrava skupaj kot par, se dobro poznava tako iz reprezentance kot tudi iz tekmovanj v odbojki na mivki, sicer z nasprotne strani mreže. Sam sem ta teden po napornem tekmovanju prejšnji vikend na MEVZA U18 v Murski Soboti, predvsem rabil regeneracijo. Na tem turnirju, kjer se obeta zelo močna konkurenca, bi bila za naju uvrstitev med najboljših pet, že velik uspeh.«, je povedal Črt Rozman, sicer igralec Brezovice, ki je prejšnji vikend na MEVZA U18 s Klemnom Šemnom osbojil drugo mesto. Dekleta sta na predstavitvi zastopali Zala Špoljarič in Lana Žužek, ki sta lani zmagali na srednjeevropskem pokalu do osemnajst let v Murski Soboti, ki pravita, da sta na to tekmovanje  dobro pripravljeni, in da ga bosta predvsem izkoristili kot pripravo za državno prvenstvo.

Predsednik ŽOK Novo mesto, Gorazd Jakše in podpredsednica kluba Jana Vernig, sta pozdravila izgradnjo novih igrišč odbojke na mivki na ŠRP Loka, ki omogočajo izvedbo tekmovanj višjega mednarodnega ranga. »V Novem mestu bomo priča izjemnim dvobojem nekaterih najboljših ekip iz Evrope. Nemčija bo nastopila z najboljšo mlado ekipo pri fantih in prav tako pri dekletih. Tekmovanje v Novem mestu so vzeli zelo resno, saj so v Novo mesto prispeli že dan pred pričetkom in danes na novih igriščih že tudi dvakrat trenirali. Iz Poljske, dežele svetovnih prvakov v odbojki, prihaja kompletna zasedba dveh ekip tako fantov kot tudi deklet. Dodatno bodo kot gostujoča država MEVZA nastopili tudi dve ekipi deklet iz Anglije.«, je povedala bivša vrhunska novomeška odbojkarica, Jana Vernig.

Večina ekip je popoldne že trenirala na novih igriščih na Loki. Mivka je izvrstno prestala prvi mednarodni preizkus. 580 ton mivke je bilo potrebnih za eno igrišče oz. 1.160 ton za dve novi igrišči odbojke na mivki. Organizator je postavil centralno igrišče z mobilno tribuno, zato bodo gledalci imeli prekrasno možnost videti na delu izjemno močne mlade ekipe odbojke na mivki. Obeta se strašna konkurenca mladih ekip, ki bodo novomeški turnir večinoma izkoristile kot pripravo bodisi za Evropsko prvenstvo za mlade do osemnajst let, kamor odhajata Zala Špoljarič in Lana Žužek ter Rok Možič z Rokom Bračkom kot tudi za EP do dvajset let, kamor odhajata Rok Možič in Črt Bošnjak, ki bosta sicer med favoriti turnirja na Loki.

VIDEO: MEVZA Beach Volley U20, Nm

VIDEO: MEVZA Beach Volley U20, Nm

Geplaatst door Dolenjskanews op Zaterdag 8 juni 2019