V&F: Verige v Novem mestu, cesto v Drgančevju zaprli

V&F: Verige v Novem mestu, cesto v Drgančevju zaprli

-
11 1731

V Novem mestu so očitno nekatere poti prezahtevne za vzdrževanje v zimskem času. Tako je tudi s cesto v Drgančevju, kjer je lastnica večine objektov MO Novo mesto. Pred dnevi smo poročali, da se je zaradi neočiščene in poledenele ceste zgodilo več prometnih nesreč. In prav slednje naj bi bile povod za zaporo ceste. Izvedeli smo, da so policisti za vse nesreče, ki so se zgodile na omenjeni cesti, za vzrok zapisale poledenelo cestišče. In gre za občinsko cesto.

In očitno je ceneje postaviti zaporo in prometni znak za obvezno uporabo verig (nadmorska višina dobrih 200 m) in znak za slepo ulico, kot pa cesto očistiti in posoliti. Ti dve tabli sta zasijali danes zjutraj. Bralci pa ste nas opozorili, da je znak za verige postavljen nepravilno oz. malomarno.

Še vedno pa je cesta, ki vodi tudi do dvorane najboljšega slovenskega namiznoteniškega kluba, NTK Krka in Muzeja IMV, neočiščena. In še to: do bencinskega servisa OMV bo zdaj z avtom nemogoče. Zanimivo je še, da zapore ceste postavlja podjetje, ki je na območju MO Nm zadolženo tudi za zimsko službo.

Vprašanja smo naslovili na pristojne na občini. Zanima nas predvsem, zakaj ceste ni nihče čistil in strošek omenjene postavitve zapore. Z MO NM so nam poslali odgovor:

Spoštovani!

Do nadaljnjega je zaprt cestni odsek za bencinskim servisom v Drgančevju. Ta pot ni kategorizirana kot javna cesta in ni namenjena tranzitnemu prometu, zato se pluženje teh površin ne izvaja. Zaradi aktualnih vremenskih razmer so nekateri deli močno poledeneli. Kot lastniki dela tega cestišča moramo zagotavljati varnost, zato smo se odločili za začasno zaporo. Odstranili jo bomo, ko bodo vremenske razmere to omogočale. Strošek postavitve zapore bo znašal okrog 500 evrov.

Zapora omenjene ceste bo zagotovo poskrbela za še večjo gnečo v križišču v Žabji vasi.

OPOZORILO: Verige so obvezne, kadar je ob cesti ustrezen znak za snežne verige. Če jih ne boste imeli, boste plačali kazen ali pa vam bodo prepovedali nadaljnjo vožnjo.

 • Saj niso normalni kdor se je to spomnil je za odstrel 😤

 • Tako da zdaj bo še bolj zabito križišče v žabji vasi

 • Najlažje….. Ne sam križišče, še več prekrškov na izvozu in uvozu na OMV, Pa vprašanje kaj je ceneje,parkrat na zimo splužit al pa postavit znake…. In še in še in še ……

 • Upravitelj ceste pokasira cca 300€ na dan za postavitev zapore…se jim bolj splaca zaporo postavit…drugace pa ja..za odstrel so..

 • kakorkoli obrneš ne bo prav. Ampak sem že prevečkrat doživel, da se je zavijalo levo iz smeri Ločne in to tako, da je bil ogrožan promet. Bo za seboj potegnilo nekaj težav, a….

 • cvichekbrother

  Sramota za NM zimsko službo, še cesta čez Vršič je trenutno bolj prevozna in to brez verig!
  “R1-206, Kranjska Gora – Vršič – Trenta, prelaz Vršič, sneg na cestišču. Prepoved za avtobuse in tovorna vozila nad 3,5 ton.”

 • stefanio

  Only Fools and Horses
  kakšne pametne glave imamo mi na stolčkih

 • Norost! Lažje zaprt cesto kot posipat. 😡
  Kdorkoli je odredil to zaporo je res totalni kreten.

 • Malo prepozno so to naredili. Ti vozniki, ki se jim mudi in morajo čez Drgančevje, ogrožajo varnost pešcev, ki gredo na blagajno plačat natočeno gorivo. Enako je na Petrolu v žabji vasi in samo čakamo lahko, kdaj bo en norec podrl osebo, ki bo stopila iz trgovine,

 • Simon Skrjanc

  sramota!Raje bi čez glavni trg narisali puščice obvezne smeri na cestišče če že imajo tak fetiš na znake!

 • Pravilno. Zaprt pa za vedno!