V&F: Ga bo do 20 cm?

V&F: Ga bo do 20 cm?

-
2 1127

V zadnjih dneh je veliko govora, da bo konec tedna spet zapadlo nekaj snega. Koliko pa zaenkrat še ni povsem znano. Zagotovo pa lahko povemo, da nekaj snežink bo. Različni meteorološki izračuni imajo vsaj za zdaj še različne izračune. Za JV Slovenijo kaže, da lahko od petka do prve polovice noči na soboto zapade od 10 do slabih 20 cm snega. Morda lahko še kakšen centimeter več. Ampak bo potrebno počakati še kakšen dan, ko bodo izračuni nekoliko natančnejši.

Najmanj snega bo v Pomurju, največ pa na zahodu in jugu. Ker bo sprva pihal jugozahodni veter, ki bo ogrel plasti ozračja, lahko ponekod  nastaneta tudi žled in poledica (predvsem na Notranjskem in delu Primorske).

Če pa v teh dneh načrtujete pot proti Nemčiji, vas lahko opozorimo, da bodite pripravljeni na snežne razmere, saj tamkajšnji vremenoslovci za četrtek in petek za celotno Nemčijo napovedujejo sneženje in močan veter. Zapade lahko do 15 cm snega.

VREMENSKA NAPOVED (ARSO)

V četrtek bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno, drugod delno jasno. Popoldne bo oblačnost naraščala, predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo že manjše padavine, večinoma bo rahlo snežilo, ob morju pa rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5 stopinj C.

Zvečer in v noči na petek se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo postopno dvigala.

OBETI
V petek bo oblačno. Dopoldne se bodo padavine od zahoda postopno razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo sprva večinoma deževalo, sredi dneva in popoldne pa bo dež od severa prešel v sneg. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho vreme.