V&F: Neprimerno ustavljanje botrovalo nesreči pri Biču!

V&F: Neprimerno ustavljanje botrovalo nesreči pri Biču!

-
8 4504

Poletni dnevi so že tradicionalno polni pločevine. Na dolenjski avtocesti smo velikokrat priča še posebej tveganim dejanjem nekaterih voznikov. Največkrat gre za t.i. ‘gastrbajtarje z juga,’ ki živijo in delajo na zahodu oz. severu Evrope. In ko se odpravijo na pot proti jugu se velikokrat odpravijo z več vozili, ki si sledijo oz. vozijo eno za drugim, pri tem pa se nemalokrat tudi neprimerno ustavljajo na odstavnem pasu. Slednje je v petek  botrovalo nesreči pri Biču, ko se je voznik tovornega vozila zaradi počene pnevmatike izogibal vozniku, ki je neprimerno ustavil vozilo na odstavnem pasu. Več pa v današnjem poročilu Policijske uprave Ljubljana:

Včeraj okoli 13. ure se je na dolenjski cesti pri kraju Bič pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik (drž. Hrvaške) tovornega vozila s priklopnikom in voznik (drž. Turčije) osebnega vozila. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik tovornega vozila vozil v smeri Novega mesta. Pri naselju Bič mu je izpraznilo pnevmatiko, zaradi česar je z vozilom poskušal zaustaviti na odstavnem pasu. Ravno takrat pa je na odstavnem pasu stal voznik osebnega vozila. V izogib trčenju, je voznik tovornega vozila obvozil osebno vozilo, nato pa sunkovito zavil nazaj desno na odstavni pas in zapeljal izven vozišča avtoceste na njivo. V prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda, nobena oseba se ni poškodovala. Vozniku osebnega vozila so policisti izdali plačilni nalog zaradi nepravilne ustavitve na avtocesti.

pred tem….

Okoli 13.15 ure se je na dolenjski avtocesti, med cestninsko postajo Dob in izvozom Bič, v smeri Novega mesta, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo poleg tovornega vozila udeleženo več osebnih vozil.

Kot je za DolenjskaNews povedal voznik hrvaškega tovornega vozila, da mu je na tovornjaku najverjetneje počila guma. Pri tem je izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal desno ter prebil varovalno ograjo. Najmanj ena oseba je bila huje poškodovana. Posredovali so gasilci številnih društev s tega območja. Reševalno vozilo nujne medicinske pomoči je na kraj nesreče prispelo nekaj minut po 14. uri.

Gasilci GB Ljubljana, PGD Stična in Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin, razlitje pa sanirali z uporabo vpojnega sredstva. Med odpravljanjem posledic nesreče so na istem odseku avtoceste v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč poškodovani osebi. Reševalci NMP Ljubljana so jo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.