V&F: Nesreča pod Vahto, štirje poškodovani

V&F: Nesreča pod Vahto, štirje poškodovani

-
0 3164

Okoli 11. ure se je na glavni cesti Novo mesto – Metlika, tik pod Vahto, zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi motoristi in osebno vozilo. V nesreči naj bi bilo po neuradnih podatkih več oseb poškodovanih. Posredovali so reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, gasilci GRC Nm, policisti PU NM in delavci CGP Novo mesto.

S Policijske uprave Nm so danes (11.05. 2108)sporočili: Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 54- letni motorist iz Avstrije vozil iz smeri Novega mesta proti Metliki. Pri Vahti je na ravnem delu vozišča pričel 
prehitevati 79-letnega voznika osebnega avtomobila, takrat pa je ta zavil levo in zaprl pot motoristu. Po trčenju je motorist padel in se hudo poškodoval. Prav tako je bila v nesreči hudo poškodovana 52-letna potnica na motorju. Reševalci so v bolnišnico odpeljali tudi dve potnici v osebnem avtomobilu- 75-letno, ki se je v nesreči hudo poškodovala in 54-letno, ki je bila lažje poškodovana. 

Novomeški Regijski center za obveščanje poroča: Ob 11.02 sta pred prelazom Vahta na cesti Novo mesto —Metlika, občina Novo mesto, trčila osebno vozilo in motocikel na katerem sta bila motorist in sopotnica. Štiri osebe so se poškodovale. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Novo mesto so jih oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila, pomagali reševalcem in počistili razlite tekočine.