V&F: Nesreče v Žabji vasi in na dolenjski AC

V&F: Nesreče v Žabji vasi in na dolenjski AC

-
2 3689

Prvi septembrski dan se je po Sloveniji zgodilo več prometnih nesreč, tudi na Dolenjskem. Že zjutraj je počilo v Žabji vasi, dopoldne še na dolenjski avtocesti. Okoli 10.40 ure sta na dolenjski avtocesti, med priključkoma Novo mesto – vzhod – zahod, v smeri Obrežja, trčila osebno in kombinirano vozilo. V nesreči se je ena oseba poškodovala.

Ob 8.25 uri so na Belokranjski cesti v Novem mestu trčila tri osebna vozila in kombinirano vozilo. V nesreči je bila ena oseba poškodovana, katero so reševalci NMP Novo mesto na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na dveh vozilih, do prihoda reševalcev oskrbeli poškodovano osebo in pomagali reševalcem pri prenosu v reševalno vozilo.

Posredovali so gasilci GRC Nm, reševalci ZD Novo mesto, delavci Darsa, cestnega podjetja, policisti PU Nm in Avtovleka Hren.

Prometne nesreče:
– Na dolenjski avtocesti 
je med Novim mestom zahod in Novim mestom vzhod proti Obrežju zaprt prehitevalni pas.
– Glavna cesta Podplat – Rogatec je pri Spodnjih Negonjah zaprta.
– Na dolenjski avtocesti je med predoroma Mali Vrh in Debeli Hrib proti Novem mestu zaradi prometne nesreče oviran promet.
– Regionalna cesta Portorož – Valeta, od Portoroža proti krožišču, je na Koprski cesti zaprta. Nastaja zastoj.