V&F: Tudi na Dolenjskem nevihte s točo

V&F: Tudi na Dolenjskem nevihte s točo

-
5 2367

Nekaj po 18. uri se je odprlo nebo tudi nad Dolenjsko. Po grmenju, je zapihal  okrepljen veter in začelo je deževati, med močnejšimi nalivi je ponekod padala tudi manjša toča. O ledenih zrnih poročate z območja Stopič in Gotne vasi. Močnejši sunek vetra je podrl drevo v Ragovski ulici, meteorna voda pa je ogrožale objekt v Stopičah in v ulici Mirana Jarca v Novem mestu. Močni sunki vetra so odkrili nekaj streh oz. s streh pometali strešnike.

Novomeški Regijski center za obveščanje je sporočil:

Ob 18.55 je v Ulici Mirana Jarca v Novem mestu meteorna voda poplavila bivalne kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Gasilci GRC Novo mesto so očistili meteorne jaške, iz objektov prečrpali vodo in očistili prostore.

Ob 18.37 sta v Stopičah, občina Novo mesto, meteorna voda in blato zamašila jaške na parkirišču osnovne šole, zato je voda poplavila telovadnico osnovne šole. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stopiče so očistili jaške in v prostoru posesali vodo.

Ob 18.32 je v Ragovski ulici v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil.

Hvala vsem bralcem, ki ste nam odstopili posnetke in fotografije