V&F: Nevihte s točo tudi na Dolenjskem

V&F: Nevihte s točo tudi na Dolenjskem

-
0 2090

Nad Slovenijo nastajajo nevihte, tudi nalivi s točo. Večja nevihtna celica je nastala nad Celjem in se pomika naprej proti vzhodu, druga nevihtna celica pa se približuje Mariboru. Okoli 19.30 ure je nevihta z manjšo točo dosegla tudi JV Slovenijo. Močni nalivi so težave povzročali na območju Krškega. O vetrolomu poročajo iz Bele krajine, na relaciji Kracinec-Griblje.

Zvečer bo v severni, osrednji in vzhodni Sloveniji še nekaj neviht, ponoči pa se bo ozračje umirilo. Ponekod po nižinah bo nastala kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16 stopinj.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne se bodo v notranjosti Slovenije spet pojavljale krajevne plohe in nevihte. Ponekod se bodo lahko zavlekle tudi v večer. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj C.

OBETI
V soboto bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne vročinske nevihte. V nedeljo bo dokaj sončno, občasno bo na nebu precej tanke koprenaste oblačnosti. Pihati bo začel jugozahodni veter. V ponedeljek se bo oblačnost povečala, pojavljati se bodo začele krajevne padavine. (Arso)