V&F: Ni zime? Je, je

V&F: Ni zime? Je, je

-
1 958

Če smo še konec lanskega leta pogledovali v nebo in se spraševali: bo kaj padlo? Imamo v prvem tednu novega leta marsikje belo. Tudi nedelja se je na Dolenjskem začela s snegom. Ne gre le za ploho, ta je bila okoli 5. ure zjutraj. Po 8.30 uri pa je na Dolenjskem začelo snežiti in snežilo je vse do 16. ure.

Z nekaj centimetrov novega snega in razjasnitvijo pa nas čaka mrzel začetek novega tedna. Tako lahko v ponedeljek zjutraj pričakujemo temperature do minus 13 stopinj Celzija.

bo sončno, v vzhodni Sloveniji bo občasno več oblačnosti. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem bo proti večeru zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do -1, na Primorskem okoli 5 stopinj C.

V torek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno, zjutraj bo ponekod na vzhodu lahko naletaval sneg. Popoldne se bo jasnilo. V sredo bo povečini sončno, zjutraj bo mrzlo. V četrtek bo zapihal jugozahodni veter, od zahoda bo oblačnost naraščala, predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo popoldne občasno že padavine.

(arso)

In verjamem, da je marsikdo, ki je videl napis na moji kapi, obudil spomine na odlično zabavo v Dolenjskih Toplicah, ki pa je žal ni več. Lep pozdrav Jasmini in Robiju 🙂