V&F: Obsojeni morilec se je s polnim želodcem tablet zgrudil

V&F: Obsojeni morilec se je s polnim želodcem tablet zgrudil

-
4 2055

Prvi poročamo o še enem nedopustnem dejanju oz. kako je mogoče, da zaporniki v največjem slovenskem zaporu pridejo do drog in jih celo preprodajajo. Tudi v Sloveniji se dogajajo nečedni posli za zapahi oz. da tudi v največjem slovenskem zaporu na Dobu na Dolenjskem obstajajo tako imenovane ‘drug mule.’ Gre za osebe, ki v svojem želodcu tihotapijo prepovedano drogo. In zadnji primer tihotapljenja drog na Dobu se je zgodil minulo soboto, 13. maja, ko sta se ‘muli’ v želodcu raztopili dve vrečki s prepovedanimi substancami. 28-letni zapornik se je zgrudil v zaporniški jedilnici. Prenašal je kar 18 zavojčkov. Gre za več kot 100 gramov velike zavojčke, v katerih so bile tablete. O primeru smo se pogovarjali s Francetom Božičnikom, vodjo Sektorja kriminalistične policije PU Nm. Več v videu.


Izvedeli smo tudi, da so reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Trebnje z reševalnim vozilom iz zapora Dob prepeljali moškega v novomeški Urgentni center. Moškega so operirali v novomeški Splošni bolnišnic, saj je šlo za akutno zastrupitev in t.i. notranje poškodbe. O tem smo se pogovarjali s strokovni direktorjem SB Nm, dr. Milivojem Piletičem. Več v videu.

 


Po naših neuradnih informacijah gre za obsojenca, ki na Dobu prestaja 15-letno zaporno kazen zaradi umora, ki ga je zagrešil konec leta 2007. Po naših neuradnih informacijah je imel obsojenec v soboto obisk. Več bo znanega jutri, torej v četrtek, ko bo izjavo podal tudi Jože Podržaj, Generalni direktor uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, so za DolenjskaNews sporočili iz Uprave. Slovenijo dnevno en zapornik stane 69 evrov oz. 2.139 evrov mesečno.