V&F: Pijan mladoletnik z ukradenim avtom v nesreče, tudi lastno

V&F: Pijan mladoletnik z ukradenim avtom v nesreče, tudi lastno

-
7 1666

V soboto smo poročali o nesreči, ki se je zgodila blizu Šentjerneja. Danes so znane nekatere podrobnosti, ki so jih sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Ukradel avtomobil, povzročil več prometnih nesreč in z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu

Na bencinskem servisu v Krškem je 8. 7. okoli 20. ure mladoletnik odtujil osebni avtomobil Opel astra. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa ključi vozila. Po do sedaj zbranih ugotovitvah policistov in izjavah očividcev je med vožnjo povzročil štiri prometne nesreče s premoženjsko škodo (trčil je v prometno signalizacijo, na parkirnem prostoru prodajalne je trčil v paleto z izdelki v stekleni embalaži, kasneje pa je trčil še v kombinirano vozilo in v ograjo).

Z veliko hitrostjo je vozil skozi naselje in ogrožal pešce, po cesti je vozil po levem smernem vozišču, da so se morala vozila, ki so prihajala iz nasprotne smeri umikati. Z nevarno vožnjo je nadaljeval v smeri proti Kostanjevici na Krki, kjer je zapeljal na pločnik, izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Mladoletniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,37 miligramov alkohola (2,85 g/kg), so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec še pred tatvino vozila v eni izmed prodajaln v Krškem ukradel steklenico z alkohololno pijačo, kar mu je zaposlena skušala preprečiti. Osumljenec je oškodovanko udaril in jo lažje poškodoval. Danes bodo osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj roparske tatvine, odvzema motornega vozila in nevarne
vožnje v cestnem prometu.