V&F: Ponekod že skoraj 40 cm snega

V&F: Ponekod že skoraj 40 cm snega

-
0 1534

Sneženje, ki ga imamo vsaj na Dolenjskem na obroke, je od kraja in lege, različno po intenziteti in posledično količini oz. višini snežne odeje oz. cm. Medtem ko je že do jutra marsikje na Gorjancih zapadlo do četrt metra snega, po nižinah pa le nekaj centimetrov, se sneženje še ni umirilo. Dejan nam je v večernih urah poslal fotografijo z Gorjancev, ne z vrha, pač pa iz vasi pod Gorjanci, kjer je snežna odeja debela že skoraj 40 cm.

Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno in vetrovno. Predvsem v južnih krajih bo še rahlo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, v zatišnih legah severne Slovenije do -10, ob morju okoli 0 stopinj C.

Jutri se bo na zahodu delno zjasnilo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v južni Sloveniji bo občasno še rahlo snežilo. Še bo vetrovno, na Primorskem bo pihala močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem do 5 stopinj C.

OPOZORILO
Ponoči in jutri bo na Primorskem še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost od 110 do 140 km/h. Postopno bo slabela v četrtek.

OBETI
V četrtek in petek bo zmerno do pretežno oblačno. Burja bo v četrtek slabela, v noči na soboto pa ponehala.

(arso)