V&F: Potoki z Gorjancev derejo v Krko

V&F: Potoki z Gorjancev derejo v Krko

-
0 452

Obilne padavine, ki so dosegle JV Slovenijo, so poskrbele, da so potoki z Gorjancev povsem polni vode in zdaj derejo v reko Krko, ki se nevarno dviga.

Opozorilne pretoke imajo presežene še Ljubljanica, Dravinja v spodnjem toku, Rogatnica, Mestinjščica, Krka v spodnjem toku in pritoka Prečna ter Radulja.

Večina rek na tem območju upada, naraščajo pa še Ljubljanica, Dravinja, Rogatnica, Mestinjščica ter Sotla in Krka v spodnjem toku. Večina teh rek bo pričela upadati že danes. Krka in Ljubljanica bosta danes in jutri še poplavljali na območjih vsakoletnih poplav.

Popoldne bodo manjše padavine ponehale tudi na vzhodu države in od zahoda se bo jasnilo. Burja na Primorskem bo ponehala, severni veter na Gorenjskem ter na Štajerskem in v Prekmurju bo slabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 13 stopinj C.

Ponoči se bo zjasnilo tudi v vzhodnih krajih, ponekod po nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 5 stopinj C.

Jutri bo sprva precej jasno, dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Proti poldnevu se bo pooblačilo na Primorskem, zopet bo zapihala šibka burja. Drugod bo popoldne več koprenaste oblačnosti, ki bo postajala vse gostejša, bolj se bo pooblačilo tudi ponekod v osrednji in južni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Goriškem in ob morju od 10 do 12 stopinj C.

OBETI
V ponedeljek bo na Primorskem in v severozahodnih krajih delno jasno, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Drugod se bo večinoma zadrževala nizka oblačnost. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Hladno bo. Podobno vreme bo sprva tudi v torek, čez dan pa se bo nizka oblačnost počasi redčila, burja na Primorskem pa bo slabela.

(ARSO)