V&F: Poziv očividcem nesreče na ‘višnjegorcu’

V&F: Poziv očividcem nesreče na ‘višnjegorcu’

-
1 1954

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana obravnavajo prometno nesrečo, ki se je pripetila včeraj, nekaj po 17. uri, na avtocesti pri kraju Višnja Gora v smeri Novega mesta. Po do sedaj zbranih obvestilih sta bila v nesreči udeležena voznik osebnega vozila Toyota in voznik vlečnega vozila Mercedes Benz. Vzrok za prometno nesrečo je v vožnji z neprilagojeno hitrostjo. Voznik vlečnega vozila je utrpel lahke telesne poškodbe. V času ogleda kraja in odpravljanja posledic prometne nesreče sta bila sprva zaprta vozni in prehitevalni pas, promet pa je potekal po odstavnem pasu, zaradi česar so nastajali zastoji (približno 3 km kolone). Promet je bil ponovno sproščen nekaj po pol deveti uri zvečer.

V zvezi razjasnitve okoliščin omenjene prometne nesreče, naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da pokličejo na interventno številko 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana na telefonsko številko 01 583 88 20.

Nekaj po 17. uri se je na dolenjski avtocesti, od Grosuplja proti Novemu mestu, pri izvozu za Višnjo Goro zgodila prometna nesreča. Udeleženi sta tovorno in osebno vozilo. Prehitevalni pas v smeri Novega mesta je zaprt.

Na omenjenem odseku ceste je v suhem vremenu omejena hitrost na 100 km/h, v primeru padavin pa na 80 km/h, vendar še vedno se številni ne zmenijo za omenjeni omejitvi in vozijo mnogo hitreje.