V&F: Pred tekmo Lige prvakov eksplozija, tekma odpovedana

V&F: Pred tekmo Lige prvakov eksplozija, tekma odpovedana

-
1 326

V bližini avtobusa, ki je na stadion v Dortmundu peljal nogometno ekipo Borussie Dortmund, je eksplodiralo. Nogometaši Borussie naj bi se nocoj pomerili z ekipo Monaca v četrtfinalu Lige prvakov. V eksploziji je bil poškodovan nogometaš Marc Bartra in so ga prepeljali v bolnišnico. Tekma je odpovedana, predvidoma naj bi jo odigrali jutri, ob 18.45 uri.

Nemška tiskovna agencija DPA je sporočila, da so varnostne službe že zavrnile sum na terorizem, dortmundska policija pa je sporočila, da gre za “napad z resnim namenom”.

Nemški Bild poroča, da naj bi eksplodirale naprave, ki so bile nameščene na ulici, po kateri so se peljali nogometaši, naprave pa naj bi bile skrite v živi meji ob cesti.

Incident se je zgodil na avtocesti, ko je bil avtobus z nogometaši Borussie na poti do stadiona, približno 10 km od stadiona. Kot je sporočila policija naj bi obravnavali tri eksplozije, ki so jih neznanci namestili ob avtocesti. Na enem izmed video posnetkov je videti, da je nekdo z nadvoza odvrgel neznani predmet.

 

SPREMLJATE V ŽIVO: