V&F: Rop banke v Straži in poziv

V&F: Rop banke v Straži in poziv

-
2 4202

Poročali smo o ropu banke v Straži, ki se je zgodil v sredo. S Policijske uprav Novo mesto so sporočili, da naj bi dva moška vstopila v banko in od uslužbenke zahtevala denar. Grožnje je eden od njiju podkrepil s predmetom, podobnim pištoli, oblečena pa sta bila v temnejša oblačila, na glavi sta imela čepice in sončna očala. Ko jima je uslužbenka izročila denar, sta peš pobegnila v smeri Soteske. V ropu ni bil nihče poškodovan. Policisti in kriminalisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti in nadaljujejo s kriminalistično preiskavo s ciljem izsleditve storilcev in prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o storilcih in okoliščinah ropa, da jim to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon 080-1200.

Okoli 9. ure dopoldne se je v Stražil pri Novem mestu zgodil rop finančne ustanove oz. banke. Informacijo o ropu je za DolenjskaNews potrdila Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Novo mesto.

Po naših neuradnih informacijah ni bil v ropu nihče poškodovan, storilca naj bi bila dva, ki sta s kraja ropa pobegnila.