V&F: Z več kot 3 promili divjal in pristal na strehi

V&F: Z več kot 3 promili divjal in pristal na strehi

-
0 1811

Malo pred 17. uro se je na cesti Ratež – Otočec (pri Strugi) zgodila prometna nesreča. Udeleženo je bilo osebno vozilo Ford. Po neuradnih informacijah je voznik zapeljal s ceste in se z vozilo prevrnil. V nesreči se je voznik poškodoval. Posredovali so reševalci NMP ZD Nm, gasilci GRC Nm in novomeški policisti, ki so danes sporočili naslednje:

Na številko policije 113 je popoldne več voznikov prijavilo divjanje in vijuganje vozila s krškimi tablicami, ki se je nazadnje v bližini Otočca   prevrnilo na streho. Policisti so bili kmalu pri 39-letnemu vozniku, ki je sam prišel ven iz avta. Za poškodovanega so poskrbeli v novomeški bolnišnici, še pred tem pa so policisti ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja v času, ko mu je bila vožnja prepovedana
(ukrep zaradi prejšnjih kršitev cestnoprometnih predpisov). Preizkus alkotesta je pokazal 1,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Za prevrnjeno vozilo, ki je oviralo promet, so najprej poskrbeli gasilci, policisti pa so ga nato zasegli. Zaradi več kršitev zakona o pravilih cestnega prometa in zakona o vozilih mu bodo napisali obdolžilni predlog, so še sporočili s PU Nm.