V&F: Popoldne do 18°C

V&F: Popoldne do 18°C

-
0 208

Nad Slovenijo se je zjasnilo in tudi noč bo povsem jasna in brez oblakov, žal pa bo tudi zelo hladno. Spet bo velika nevarnost pozebe. Po dolinah in kotlinah lahko nastane megla, ki pa jo bo sonce hitro razkrojilo. V večjem delu Slovenije bo okoli ničle. Na Gorenjskem bo 2 stopinji pod ničlo, na Goriškem bo 5 stopinjah, še topleje, okoli 8 pa bo na Obali.

Bolj ko bomo šli proti popoldnevu, se bo z juga proti notranjosti širila oblačnost. A se bodo oblaki čez dan trgali in vse kaže na bolj jasen večer in suho kresovanje. Popoldne bo navzlic oblakom toplo. Temperature bodo precej izenačene, v večjem delu Slovenije bo okoli 17 oz. 18 stopinj. Najtopleje bo na Goriškem, 20 stopinj. 5 stopinj manj bo na Gorenjskem.

Nad Evropo je pestro vremensko dogajanje. Najbolj zahodni del celine bo pod vplivom ciklona, ki je nad Atlantikom. Francijo in Nemčijo bo jutri prešla nova hladna fronta, ki se bo počasi premikala proti Alpam in slabela. V nedeljo zjutraj bo nad Genovskim zaliv nastal ciklon, ki bo sredi dneva poskrbel za nekaj dežja tudi pri nas.

V nedeljo po južni, torej po 12. uri, kaže na moker preostanek dneva.Iz Italije nas bodo zajele padavine in se čez dan razširile nad vso Slovenijo. Temperaturne razlike med jutrom in popoldnevom ne bodo velike. Zjutraj bo okoli 7, popoldne do 14 stopinj. V ponedeljek zjutraj bo še dokaj deževno, predvsem na jugu države, drugje pa se bo postopno jasnilo. Po praznikih, ja po praznikih, pa kaže na bolj stabilno, suho in sončno vreme, temu primerne bodo tudi temperature, ki se bodo čez dan počasi bližale 20 stopinjam.