V&F: Še gori, 29 gasilcem nudili pomoč, smrad tudi v Beli krajini

V&F: Še gori, 29 gasilcem nudili pomoč, smrad tudi v Beli krajini

-
26 3498

Gasilci še naprej intenzivno gasijo požar v obratu za predelavo odpadkov v Zalogu pri Straži. Znova pri gašenju pomaga tudi vojaški helikopter. Policija bo požarišče temeljito pregledala šele, ko bo požar povsem pogašen. So pa morali zaradi vdihavanja dima in lažjih poškodb pomagati 29 gasilcem.

Kot nam sporočate bralci je smrad in dim prišel tudi do Bele krajine.

Požarišče še ni varno za opravljanje ogleda, pojasnili na PU Novo mesto. So pa policisti že od včeraj na terenu in zbirajo informacije ter varujejo območje.

“Kraj bo ostal zavarovan s trakom policija in gibanje bo omejeno vse do zaključka dela interventnih služb oziroma do zaključka ogleda kraja požara,” je pojasnil Robert Perc iz PU Novo mesto. Policisti varujejo tudi domove in premoženje oseb, ki so bile začasno evakuirane. “Predvidoma bo ukrep evakuacije veljaven vsaj še danes dopoldne oziroma do preklica zaradi povečane koncentracije dima in plinov,” je dodal Perc.

Policisti in kriminalisti še niso začeli ogleda kraja požara. To bodo lahko opravili, ko bodo strokovne službe ocenile, da je gibanje na območju dovolj varno, predvidoma v nekaj dneh. “Do takrat se stanje in dogajanje dokumentira, ves čas poteka zbiranje obvestil od morebitnih očividcev in drugih, ki bi lahko dali koristne podatke za kasnejše postopke,” je še pojasnil Perc.