V&F: Še osmi dan nad 20°C in pozna košnja

V&F: Še osmi dan nad 20°C in pozna košnja

-
0 171

Če smo se pritoževali nad mokrim septembrom, pa je bil slednji vseeno koristen. Po dolgi suši je dež namočil zemljo in tudi trava si je opomogla. In če letos ni bilo ne druge in tretje košnje, pa je v toplem oktobru vsaj zelo pozna košnja, ki bo vsaj delno omilila izpad krme.

Središče anticiklona se bo do jutri pomaknilo nad osrednje Sredozemlje, a njegov vpliv bo še zmeraj segal do Alp in še naprej proti severu. Pestro vremensko dogajanje pa čaka zahod Evrope. Eno padavinsko območje bo jutri vzhodno od Španije, drugo precej bolj izrazito pa bo doseglo Britansko otočje.

Ponoči bo prevladovalo jasno vreme, nekaj oblačnosti bo le na Primorskem.Zjutraj bo po nižinah osrednje Slovenije in ob morju megleno, drugog pa bo megle manj ali pa je sploh ne bo. Jutro bo zato za kakšno stopinjo hladnejše kot danes. V Alpskih dolinah bo 2 stopinji, drugje od 5 do 8, toliko bo v Ljubljani, topleje bo na Primorskem, do 11 stopinj.

Jutri čez dan bo nekaj več oblakov v zahodni Sloveniji, najmanj sonca bo povsem ob morju. Vzhod Slovenije se bo ponovno kopal v soncu, popoldne bo zapihal JZ veter, ki bo šibkejši kot danes. Marsikje po nižinah se bo ogrelo nad 20 stopinj, marsikje še 8 dan zapored. Pod 20 bo ostalo le v nekoliko višjih legah Gorenjske in ob morju, drugje pa se bo ogrelo vse do 24 stopinj.

Petek bo na zahodu deloma oblačen in deloma sončen, na vzhodu pa bo jasno. Spet se bo okrepil JZ veter, okoli 20 stopinj bo, na vzhodu vse do 23. V soboto bo nekaj več oblakov tudi na vzhodu, v zahodni Sloveniji bo že padlo nekaj kapelj dežja. V nedeljo nas bo dosegla izrazita hladna fronta. Dopoldne se bodo padavine na zahodu okrepile in se do popoldneva razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do okoli 1500m nad morjem, do ponedeljkovega jutra bo dež večinoma ponehal.