V&F: Trije psi usodni, sin pokojne osumljen

V&F: Trije psi usodni, sin pokojne osumljen

-
5 3461

Na novomeški Policijski upravi so pripravili novinarsko konferenco o tragičnem dogodku iz Mavrlena pri Črnomlju, ko so psi napadli 71-letno žensko, sicer mati rejca psov. Ženska je zaradi hudih poškodb umrla v novomeški Splošni bolnišnici. Domnevno naj bi žensko napadli trije psi. Veterinarska služba je 13 psov odvzela in jih namestila v zavetišče.

Policijska preiskava še ni zaključena, je povedal Robert Perc, vodja OKC PUNm. 40-letnik, sin pokojne, je osumljen storitve kaznivega dejanja mučenja živali.

Na novinarski konferenci je spregovoril tudi direktor novomeškega območnega urada Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Branko Podpečan, ki je povedal, da so se odločili za odvzem vseh psov na posestvu in so jih namestili v zavetišče. In sicer osem odraslih in pet mladičev. Psi, ki so bili udeleženi v napadu bodo v kratkem evtanazirani. Doslej ni noben od teh psov še nikoli napadel. Odrasli psi so prijavljeni v slovenskem registru, medtem ko je en odrasel pes last partnerice 40-letnika, in sicer iz Avstrije.

Iz novomeške Splošne bolnišnice so za DolenjskaNews posredovali naslednje informacije o tragičnem dogodku:

71- letna gospa je bila v torek, 12.9.2017, ob 15.38 uri v Urgentni center Splošne bolnišnice Novo mesto  pripeljana v spremstvu reševalne ekipe zaradi izjemno hudih poškodb, ki so nastale kot posledica številnih ugrizov s strani psov. 
Po začetni nujni oskrbi v reanimacijskem prostoru smo ugotavljali številne ugrize po vratu, prsnem košu in 
okončinah zaradi česar smo naredili nujno CT diagnostiko, ki je pokazala izjemne težke poškodbe skeleta, 
mehkih tkiv in žil. Glede na obsežnost poškodb, predvsem zaradi poškodb velikih žil smo pacientko odpeljali v operacijsko sobo, kjer pa je pacientka, kljub velikim naporom celotnega kirurškega in anesteziološkega tima, umrla.  
Tako izjemno hudih in težkih poškodb, ki so nastale kot posledica ugrizov domače živali, do sedaj v naši 
bolnišnici še nismo imeli. V preteklosti smo sicer imeli primere hudih poškodb, ki so nastale kot posledica 
napada divjih živali oziroma medvedov.  
Napadi domačih živali z lažjimi poškodbami so precej pogosti, posebej so temu izpostavljeni mlajši otroci in starejše osebe. Zaradi tega vse lastnike domačih žival pozivamo, da so še posebej previdni in pravilno 
skrbijo za svoje živali.  Predstojnik Urgentnega centra: Bojan Kostić, dr.med.