V&F: Slavko, kralj prijateljev in belega

V&F: Slavko, kralj prijateljev in belega

-
4 763

Tako malo za pristnost, veselje, prijatelje. Tako je pri nas, na Dolenjskem.

Ne glede na to, kje ste, kaj ste in kdo ste, je pri nas prijetno. Med vinskimi goricami življenje ne dopušča namišljenosti, pač pa iskrenost, prijateljstvo. Tako je med čudovitimi griči, ki jih plemenitijo vinogradi. Prav te pa oskrbuje generacija mlajših in tistih, ki so že v pokoju. In slednji se kljub natančnemu in težkemu delu med trtami veselijo letine. Takšen je tudi Slavko.

18. decembra lani se je sedem ‘veličastnih’ prijateljev zbralo v Ponyju na Velikem Slatniku, kjer so podali oceno o vzorcih vin. In enotno so se odločili, da je najboljšo belo vino z zadnjo letnico pridelal Slavko Žonta, ki ima svoj vinski raj na Križi(a)h.

Slavko je ob podelitvi poskrbel za svoje prijatelje. Poleg belega zmagovalca-dolenjsko belo vino, je Slavko postregel z odličnimi klobasami in z rebrci ‘kralja živali.’ Prijetno z okusnim in z nagrado prijateljev, ki je zagotovo več kot priznanje za vince. Prav gotovo pa tudi pestrost življenja naših večno mladih upokojencev, ki so lahko vzor mlajšim generacijam, tako do odgovornosti do domačega dela kot pristnih odnosov.