V&F: Sloveniji Nobelovo nagrado za mir

V&F: Sloveniji Nobelovo nagrado za mir

-
5 862

Morda se sliši pretirano, pa vendar se ves svet, še posebej pa Evropa, sooča z največjo begunsko krizo. In med državami, ki svoje delo opravljajo korektno, jumano, je Slovenija. Najmanjša med državami, ki upošteva vse predpise EU je Slovenija in ob tako veliki krizi ni dvignila roke v zrak in se predala. Navzlic madžarski zapori meje in hrvaškemu nesodelovanju, slovenska policija, vojska, Civilna zaščita, gasilci, zdravstveno osebje, humanitarci ter prostovoljci in vsi ostali, delujejo profesionalno. Čeprav je bilo v zadnjih dneh slišati, da manjka organizacije, pa lahko z zagotovostjo trdimo, da vse službe delujejo zelo usklajeno,brez nepotrebnega vpitja in z neverjetno humanostjo.

Za vse to in še več, jih v naši redakcij predlagamo za Nobelovo nagrado za mir.

Če nam ne verjamete, potem obiščite te centre, mejo in prepričali se boste o izrednem delu vseh, ki so že več dni na terenu, po cele dneve. Gre za ljudi z velikim srcem, pa čeprav so nekateri v službi, drugi na dopustu, v penziji, pa po službi, ….

 • Jože Jakše

  Robi pokaži Slovencem še dugo plat te krize. Ne rečem, policija in vojska si to res zaslužita močno.Vendar opevanje aktivistov humanitarnosti ter bla bla dalje…. A res nihče ne vidi da nam jamo kopljejo? A res nihče ne vidi kaj je v ozadju? Butare zbudite se, na račun humanosti nam bo skrajni islam pripeljal kaos!!!!!!
  Policisti Vojaki imate moje spoštovanje in vas vidim, kot zadnje upanje za te Butale.

 • Body_Count

  “Najmanjša med državami, ki upošteva vse predpise EU je Slovenija” – ni res. Ne upoštevamo predpisov, ki zadevajo Schengensko mejo in ne upoštevamo lastnih zakonov. Realno se Madžari verjetno bolj držijo EU predpisov, kot se jih mi. Koliko zakonov povozimo samo da množica ostane mirna in da ne pride do izgredov? Koliko členov ustave povozimo?

 • O.k. zakaj pa potem nemci tako o nas pišejo…da jim ne damo, ne vode ne hrane ? http://www.spiegel.de/

  • Jana, živijo. Članek je zelo objektiven in ni žaljiv do Slovenije. Pišejo namreč o izrednem navalu in da je situacijo težko obvladovati ob takšni množici, kar povsem drži. Ampak naši pridni ljudje to še vedno zmorejo. Vprašanje pa je, koliko časa še ob takšni množici ljudi. Lp, Roberthttp://www.spiegel.de/politik/ausland/slowenien-elend-und-frust-im-fluechtlingslager-brezice-a-1059105.html

 • Ucman Matjaž

  Bravo Robert! Korektno poročanje internet medaija je danes velika redkost! Vsi drugi se zavedajo da folk raje bere hujskaštvo! Res, vska Čast!