V&F: Sneg, ceste in zapore

V&F: Sneg, ceste in zapore

-
0 444

Slovenija je dobila novo snežno odejo. Sneženje pa je predvsem zjutraj povzročalo veliko težav v prometu, ki pa so se čez dan umirile. Aktualne prometne informacije lahko spremljate na na Prometno-informacijskem centru – TUKAJ.

Na primorski avtocesti je zelo počasen promet med Logatcem in cestninsko postajo Log, čas vožnje se podaljša za približno pol ure. Zastoj je tudi na regionalni cesti.

Na avtocestah je konec izločanja tovornih vozil. Vozniki lahko naletijo na daljše kolone tovornih vozil in upočasnjen promet. Previdno!

Prepoved za tovorna vozila:
– za priklopnike in polpriklopnike na regionalnih cestah Ajdovščina – Col – Črni Vrh – Godovič ter Spodnja Idrija – Godovič;
– nad 7,5 t na mejnih prehodih Petrina, Podplanina, Babno Polje in Zavrč proti Hrvaški ter na cesti Jugorje pri Metliki – Štrekljevec – Ručetna vas.

Čez prelaz Jezerski Vrh priporočamo verige, čez Ljubelj in Korensko Sedlo so obvezne na avstrijski strani.

Zaradi zasneženega cestišča sta zaprti cesti Volče – Solarji in Zgornji Čačiči – Osilnica.

Ovire:
– zaradi predmeta na vozišču na pomurski avtocesti med Cenkovo in Sv. Jurijem ob Ščavnici proti Murski Soboti;
– zaradi okvare tovornega vozila na podravski avtocesti na priključku Letališče Maribor proti Ptuju
– zaradi živali oviran promet na dolenjski avtocesti pred Višnjo Goro proti Novem mestu.

Tovorna vozila čakajo na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

Zaradi del je zaprta regionalna cesta Mokronog – Boštanj med Tržiščem in Spodnjimi Vodalami. Obvoz za osebna vozila in avtobuse je urejen po državnih in občinskih cestah, za tovorna vozila pa po dolenjski avtocesti in po glavni cesti Krško – Sevnica.