V&F: Sneg, dež, sodra, visoko morje

V&F: Sneg, dež, sodra, visoko morje

-
0 71

Imamo vremensko izredno pester dan. Medtem ko je bilo še zjutraj na JV Slovenije toplo, z 10 stopinjami, je na Štajerskem in v Pomurja bila ničla in je snežilo. Kasneje je na Dolenjskem padala sodra, višje je snežilo. Ob kombinaciji nizkega zračnega tlaka in vetra južne smeri ter fronte pa je zelo visoko morje. Ob 10.40 so zaradi povišanega plimovanja morja v Piranu sprožili sireno javnega alarmiranja z znakom “Opozorilo na nevarnost”.

V naslednjih dneh pričakujemo normalne temperature za mesec februar, v gorah bo občasno še snežilo, tam je nevarnost snežnih plazov.

Meja sneženja se bo ob močnejših padavinah občasno spustila do nižin. Vmes lahko tudi zagrmi. Čez dan bo na severu prehodno pihal severni do severozahodni veter, na Primorskem pa bo zapihala šibka burja. Popoldne se bo veter umiril, padavine bodo slabele in zvečer ponehale. Najvišje dnevne temperature od 1 do 6, na Primorskem okoli 10 stopinj C.

Ponoči se bo zjasnilo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -5, v severni Sloveniji do -9, ob morju okoli 3 stopinje.

Jutri bo povečini jasno. Proti večeru se bo na jugu pooblačilo. Zvečer in ponoči bodo tam rahle padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 stopinj C.

OPOZORILO
Predvsem v Julijskih Alpah je nad okoli 1500 m velika nevarnost snežnih plazov.

OBETI
V petek zjutraj in dopoldne bodo rahle padavine predvsem v vzhodni Sloveniji. Popoldne se bo delno zjasnilo. V soboto bo pretežno oblačno, spet se bodo pojavile rahle padavine.

(arso)