V&F: Sneg in led se poslavljata

V&F: Sneg in led se poslavljata

-
0 249

Po mrzlem in ledenem oklepu se zima vsaj za nekaj časa poslavlja. Višje temperature so začele taliti sneg in led, v naslednjih dneh pa bodo tako jutranje in dnevne temperature še višje.

V četrtek bo oblačno, na Primorskem, Notranjskem megleno, na vzhodu pa popoldne deloma jasno. Zapihal bo jugozahodnik. V zahodni in deloma južni Sloveniji bodo občasno manjše padavine, ki se bodo popoldne ali zvečer okrepile in se prehodno lahko občasno pojavljale tudi proti osrednji Sloveniji. Drugod bo večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na severovzhodu do okoli -2, ob morju 9, najvišje dnevne od 2 do 7, ob morju in na vzhodu do 11 stopinj C.

Tudi v petek bo večinoma oblačno, padavine v zahodnih in južnih krajih bodo zvečer oslabele in marsikje tudi ponehale. Na severovzhodu se bo oblačnost lahko prehodno trgala. Še bo pihal jugozahodnik. V soboto bo v zahodni polovici države še nekaj padavin, drugod pa bo suho. Veter bo nekoliko oslabel. Na vzhodu bo občasno sončno. Dnevne temperature bodo okoli 10 stopinj Celzija.

Zaradi obilnejših padavin so reke in vodotoki ponekod na zahodu države močneje narasli. Visoke vode bodo vse do konca tedna. Ob ponovni okrepitvi padavin v četrtek in petek lahko reke na Vipavskem, Goriškem, Idrijskem, Postojnskem in v Slovenski Istri ponovno porastejo preko opozorilnih pretokov in poplavijo v manjšem obsegu. (arso)