V&F: Po sneženju sonce, na Gorjancih skoraj pol metra

V&F: Po sneženju sonce, na Gorjancih skoraj pol metra

-
1 633

Obilno sneženje je v četrtek popoldne zajelo tudi JV Slovenije. Snežilo je vse do jutra, medtem ko v višjih legah sneženje ponehalo nekaj po 11. uri. Po nižinah je zapadlo od 3 do 5 cm snega, na 400 metrih okoli 10, še višje pa še nekaj 10 centimetrov več. Na vrhu Gorjancev ga je skoraj pol metra.

Zaradi zasneženega cestišča je več tovornih vozil zdrsnilo na glavni cesti Novo mesto-Metlika, promet je bil do 6.45 ure prepovedan za tovorna vozila. Pod težo bele gmote je padlo več dreves, težave so bile tudi z oskrbo elektrike.

Ob 2.53 je na cesti Župelevec-Bukošek, občina Brežice, podrto drevo oviralo promet. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so drevo razžagali in umaknili s cestišča. Ob 3.37 je na cesti Arnovo selo-Zgornja Pohanca, občina Brežice, podrto drevo oviralo promet. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so drevo razžagali in umaknili s cestišča. Ob 4.58 je na cesti Dobrava-Kapele, občina Brežice, več podrtih dreves oviralo promet. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so drevesa razžagali in umaknili s cestišča.

Ob 21.29 je zaradi okvare na daljnovodu prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo pri odjemalcih na območju Črmošnjic, Srednje vasi, Komarne vasi, Blatnika, Vrčic, Potokov in Selih pri Vrčicah v občini Semič. Dežurni delavci elektro podjetja so napako na daljnovodu odpravili do 23.00.