V&F: Sneženje bo ponehalo, v soboto tudi sonce

V&F: Sneženje bo ponehalo, v soboto tudi sonce

-
1 413

Ponekod na JV Slovenije sneži in lahko zapade tudi 10 cm snega. Do jutra pa bodo padavine ponehale in s severa se bo začelo jasniti. Marsikje bo po nižinah nastala megla, proti jutru pa se bo v večjem delu Slovenije spet nekoliko pooblačilo.

Temperature se bodo v večjem delu države spustile malo pod ledišče. V vzhodni in osrednji Sloveniji bomo namerili med -2 in 0 st. C, do -6 st. C se bo ohladilo v alpskih dolinah. Topleje bo ob morju, 2 st. C.

V višjih legah in na Primorskem bo sončno. Popoldne bo nebo prekrila le prosojna oblačna koprena, ki se bo nekoliko bolj zgostila in spustila šele proti večeru. Tam kjer bo sončno že od jutra bo toplo. Ogrelo se bo do 7 st. C. Toliko bo na Štajerskem. Vse od Gorenjske do JV Slovenije bo okoli 3 stopinje. Topleje bo na Primorskem do 10 stopinj.

V gorah bo sončno že od jutra, več oblačnosti bo dopoldne le nad Karavankami in Pohorjem. Zrak nad meglenim pokrovom bo suh, zato bo razgled odličen, temperature pa bodo zimske. Na 1500 m bo -3, na 2500 m pa -11 st. C.

V noči na nedeljo bo v večjem delu države prehodno rahlo deževalo ali snežilo, a bo količina padavin zares majhna. Do jutra se bo marsikje tudi že zjasnilo in nedelja nam bo prinesla veliko sonca. Ob severniku se bo čez dan ogrelo do 10 st. C. Več oblakov nam prinaša ponedeljek, ko bo tudi nekoliko hladneje, a bo že v torek ob soncu in JZ vetru spet topleje. (Rok Nosan)