V&F: Na cestah previdno

V&F: Na cestah previdno

-
1 294

Na Dolenjskem je pozno popoldne sneženje ponehalo. Sneg se je zaradi nizkih temperatur oprijel cestišča. Prometno-informacijski center opozarja, da so lahko zaradi nizkih temperatur ponekod po državi ceste poledenele.

PROMET.SI: Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila pri vstopu v Slovenijo: Gruškovje 1 ura in 30 minut, Slovenska vas 20 minut, Obrežje 2 uri, avtobusi 3 ure.

Najverjetneje je tudi to pripomoglo k nesrečama na območju Brežic in Šmartnega pri Litiji. V obeh primerih sta namreč po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje vozili zapeljali s ceste.

Nesreča v naselju Štangarske Poljane se je zgodila okoli 22.30, posredovati so morali gasilci, ki so avtomobil izvlekli nazaj na cesto, reševalci NMP Litija pa so morali eno poškodovano osebo odpeljati v UKC Ljubljana. Druga nesreča se je zgodila malo pred tretjo uro zjutraj na Bizeljski cesti v Brežicah. Vozilo je zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Reševalci NMP Brežice so na kraju oskrbeli poškodovano voznico, pravijo.

Podobne razmere na cestah je pričakovati tudi v naslednjih dneh, saj bodo predvsem v jutranjih urah temperature pod lediščem.