V&F: Sončna nedelja za jasen božični večer

V&F: Sončna nedelja za jasen božični večer

-
0 142

Večji del Slovenije se je kopal v soncu. Bilo je zelo toplo, blizu 10 stopinj Celzija. Povsem drugače pa je bilo na območju celotne ljubljanske kotline. Meglen pokrov je poskrbel tudi za občutno nižje temperature. Na Vrhniki in v Ljubljani je bilo ob 13. uri pod ničlo. In v nedeljo nas čaka podobno vreme.

Na severu in vzhodu Evrope bo jutri večinoma oblačno s pogostimi padavinami. Po nižinah bo deloma snežilo, deloma deževalo, veliko snega bo zapadlo v višjih legah Norveške in tukaj bo zelo velika nevarnost proženja snežnih plazov. V Nemčiji in na Poljskem bo močno pihalo, veter bo v sunkih presegal 100 km/h.

Ponoči bo pri nas večinoma jasno, v ljubljanski kotlini se bo zadrževala megla, tudi drugod po nižinah bo zjutraj lahko nekaj megle. Z izjemo Obale se bo temperatura povsod spustila pod ledišče. V večjem delu Slovenije bo od -5 do minus 3 stopinje.

Nedelja bo sončna in topla, v osrednji Sloveniji pa se bo večji del dneva oz. ves dan zadrževala megla. Megla ali nizka oblačnost se bo jutri začela pojavljati tudi ob morju. V krajih s sončnim vremenom bo za konec decembra zelo toplo. Temperature bodo od 8 do 10 stopinj Celzija, na Goriškem vse do 12 stopinj. Povsem drugače bo v ljubljanski kotlini, kjer bo le stopinja na ničlo.

V gorah bo jutri sončno in zelo toplo, vetra bo zelo malo, pihal bo šibak zahodni veter, zato bodo razmere za obisk gora zelo ugodne. Nevarnost proženja snežnih plazov ostaja 2. stopnje. Če je bilo še danes čez dan na Kredarici 4 stopinje pod ničlo, bo jutri za okoli 7 stopinj topleje, še topleje bo v sredogorju.

Božični dan bo sončen, po nižinah osrednje Slovenije bo še megleno. Čez dan bo zapihal JZ veter, ki bo pregnal meglo. Toplo bo, ogrelo se bo do okoli 8 stopinj. Več oblakov bo v torek, na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo, drugod bo še suho z nekaj sonca. Pihal bo JZ veter, toplo bo.  Oblačnost se bo še dodatno zgostila v sredo. V zahodni in osrednji bo pogosto deževalo, v preostalem delu Slovenije bo v glavnem suho. Zjutraj bo nad ničlo, čez dan se bo ogrelo blizu 10 stopinj.