V&F: Spet dobrodelni Troti

V&F: Spet dobrodelni Troti

-
0 485

Košarkarski klub Žoltasti Troti iz Novega mesta so to soboto pripravili 6. Dan dobrodelnega košarkanja. V  Športnem centru Livada dobrodelno tekmuje deset ekip. Zbrana sredstva pa bodo namenili socialno šibkejšim.

Košarka bo v našem klubu vedno več kot le tekmovanje, saj verjamemo v ekipni duh in povezanost, ki se odraža v nesebični igri enega za vse in vseh za enega. Košarka je igra, ki povezuje. Podajanje žoge v napadu, pomoč v obrambi, spodbujanje s klopi in tribune, vsi odnosi, ki jih oranžna žoga sproža, vodijo v večjo povezanost in boljšo komunikacijo vpletenih. In nikakor ne le igralcev, povezuje in krepi odnose v širši skupnosti ter je zato njen pomemben del.

Žoltasti Troti verjamemo, da je košarka v svojem bistvu nosilka pozitivnih sprememb v družbi.

Dobrodelni dan košarkanja (DDK) je naš osrednji dogodek za ta namen. Enkrat letno, v sodelovanju s partnerji, podporniki in prijatelji, organiziramo košarkarski turnir v igri 3×3 z bogatim športno-zabavnim programom, katerega izkupuček v celoti namenimo tistim, ki to najbolj potrebujejo. Otrokom, družinam v stiski, športnicam in športnikom z manj ali omejenimi možnostmi razvoja talentov.

Naša vsakoletna pozornost gre tudi promociji gibanja in košarke med otroki, saj smo mnenja, da je košarka tista igra, ki mlade (in starejše) najbolje uči o pomenu sodelovanja, strpnosti in so-pomoči, ter o vsemu dobremu, ki ga takšno ravnanje prinaša.

Dobrodelni dan košarkanja je namenjen prav temu. Se vidimo – s košarko za boljši jutri!”