V&F: Spet onesnaženje Šajserja

V&F: Spet onesnaženje Šajserja

-
1 612

V zadnjih dneh je novomeški potok Šajser na Cikavi v nemilosti onesnaževalcev. Sicer pa je zgodba o neurejenosti kanalščine nekaterih podjetji na omenjenem območju stara že več let oz. v kanale za meteorne vode prevečkrat pritečejo nedovoljene stvari. Tudi danes so posredovali gasilci GRC Nm, policisti in novomeška Komunala. Kasneje je na kraj dogodka prišel tudi okoljski inšpektor, ki si je ogledal novo onesnaženje. Glede na to, da so domačini v zadnjih letih že večkrat prijavili onesnaženje in da so policisti zadeve predložili odgovornemu inšpektoratu, je bila doslej izdana le ena globa.

Nad onesnaženjem so ogorčeni tudi ribiči Ribiške družine Novo mesto, ki prav tako opozarjajo na neodgovornost in počasno odzivnost pristojnih institucij. Leta 2015 se je v omenjenem potoku zgodil pravi pomor rib, tudi rakov, kapitalcev. Od takrat naprej se življenje v potoku počasi obnavlja.

V galeriji so fotografije današnjega onesnaženja in pogin rib iz leta 2015. Slednje fotografije so nam odstopili pri RD Novo mesto, že pred dnevi pa ste nas bralci opozorili na nevarno modrino v potoku.