V&F: Super razstava: Športno srce Luke Kaplana

V&F: Super razstava: Športno srce Luke Kaplana

-
0 369

V življenju je veliko stvari, ki nam je danih, že takoj ko prijokamo na svet. A številnih jih skozi leta ne znajo, ali pa nočejo izkoristiti. So pa tudi ljudje, ki bi si vsega tega želeli, a jim je življenje postavilo ovire. In k sreči jih uspešno premagujejo in dokazujejo, da je vsak dan še kako pester, bogat, uspešen. Delček slednjega so predstavili v novomeški Qlandii, ki praznuje. Praznuje pa tudi mladenič in njegova starša, ki so kot vrhunska športna ekipa premagali in še vedno premagujejo ovire in dosegajo zahtevne cilje. Na svoji poti so uspešni. Njihova ekipa se imenuje družina, družina Kaplan.

Novomeška Qlandia je ob praznovanju rojstnega dne pripravila gostujočo razstavo ‘Športno srce Luke Kaplana.’ Gre za 21-letnega mladeniča, Novomeščana, ki se skupaj z družino uspešno spopada z življenjskimi ovirami. Luka se zaradi cerebralne paralize ni nikoli ukvarjal s športom, je pa pravi športni navdušenec, enciklopedija in izredno zrela oseba. Na odprtje razstave so prišli tudi Matjaž Smodiš, Domen in Erazem Lorbek, Matjaž Vrhovnik, predstavnik navijaške skupine Celja PL in športniki novomeških klubov, ki so Luki izročili še nekaj svojih športnih artiklov.

Luka je v vseh teh letih spoznal številne domače in tuje športnike, a trenutno je zanj najboljši športni klub katalonska Barcelona in Luka jo je že štirikrat obiskal, bil tudi njihov gost. Trenutno naj-športnik oz. športnica pa je Američanka Mikaela Shiffrin. V vitrinah avle novomeške Qlandie lahko občudujete, športne rekvizite, drese s podpisi in sporočili: Barcelone, Mikaele Shiffrin, Matjaža Smodiša, Erazma in Domna Lorbeka, Marcela Rodmana, Gorazda Škofa, Jan Oblaka, Janija Brajković, Lance Armstronga, Nibalija, Filipa Flisarja, Tine Maze, Gorana Dragića, Mihe Zarabca, Boruta Mačkovška,…., številnih športnih klubov, ki so v lasti Luke.

Na odprtju razstave pa so Luko presenetili tudi z video sporočili. Oglasil se je nogometni sodnik Damir Skomina, ki je Luki poslal tudi svoj sodniški dres in dres španske nogometne reprezentance s podpisi. V videu so Luko pozdravili tudi Marcel Rodman, Cristina iz FC Barcelone, rokometaši PSG-ja Gorazd Škof, Nikola Karabatič in Thierry Omeyer,  Jure Prus, z Luko sta bila sošolca v OŠ in sta bila takrat zelo povezana. Jure igra košarko v ZDA, kjer tudi študira. S Poljske se je svojimi soigralci v Kielcah oglasil Uroš Zorman…

Za prijeten zaključek oz. odprtje razstave je poskrbel še pevec Gašper Rifelj. Zagotovo zanimiva razstava, vredna ogleda, ki bo na ogled še aprila.

(foto: DNS, Renata Pršina/MRK Krka)