V&F: To soboto Bajkafest-festival dobrega

V&F: To soboto Bajkafest-festival dobrega

-
1 406

Novo mesto in s tem Dolenjska bo bogatejše za novo rekreativno-turistično ponudbo. Gorsko rekreativno kolesarstvo je v svetu izredno priljubljeno. Že to soboto pa bo tudi dolenjska prestolnica v idiličnem okolju gostila prvi festival gorskega kolesarstva-Bajkafest.

Gorsko kolesarsko društvo Bajka je danes na novinarski konferenci predstavilo prvi festival rekreativnega gorskega kolesarjenja, zabave in druženja, ki to soboto, 14. maja, na Sevnem pri Novem mestu, pri Kmetijski šoli Grm.

Jože Zupančič in Helena Papež, sta v imenu društva predstavila festival gorskega kolesarstva, ki so ga poimenovali Bajkafest. Poleg 33 km dolge proge za kolesarje, bodo za njihove spremljevalce, na startno-ciljnem prostoru, pripravili tudi t.i. zabavnice.

Zabavnice bodo namenjene vsem, ki ne bodo kolesarili- za otroke, mamice, tete, strice, dedke in babice-pričetek ustvarjalnih delavnic, pod strokovnim vodstvom osebja Kmetijske šole Grm. Teme zabavnic: kuharska delavnica ali peka sladic, aranžiranje, ogled živali na celotnem posestvu Kmetijske Šole Grm, jahanje konjev.

Kasneje bo sledil še žreb nagrad in prijetno druženje s skupino Šment. Več o dogodku TUKAJ.