V&F: Tragičen začetek dneva

V&F: Tragičen začetek dneva

-
0 7508
(foto: DolenjskaNews)

Ceste so ponekod mokre in spolzke, žal so se zgodile tudi nesreče. Dan na Šentjernejskem polju se je začel tragično. Okoli 7. ure se je na cesti Novo mesto -Šentjernej, med D. Mokrim Poljem in Gorenjem Gradišču, zgodila tragična nesreča, v kateri sta bili udeleženo osebno in tovorno vozilo. V silovitem trku je voznica osebnega vozila utrpela tako hude poškodbe, da je umrla na kraju nesreče. Cesta je bila zaprta za ves promet do 9.40 ure. Posredovala je Avtovleka Hren.

Po prvih ugotovitvah policistov je 50-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala na nasprotni vozni pas in silovito trčila v tovorno vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri. “Voznica se je v nesreči tako hudo poškodovala, da je umrla na kraju nesreče,” je dejala Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Ob 14.29 sta na cesti Novo mesto—Trebnje pri Mirni Peči trčili osebni vozili. V nesreči so bile tri osebe poškodovane. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovane oskrbeli na kraju nesreče in jih odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulatorje na vozilih, pomagali reševalcem, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, vlečni službi pomagali pri natovarjanju poškodovanih vozil in očistili cestišče. Posredovala je Avtovleka Hren.

Okoli 7. ure je pri Podgori, na cesti Straža – Novo mesto, voznik tovornega vozila zapeljal s ceste in trčil v hišo. Po neuradnih podatkih naj bi se srečevali dve tovorni vozili, enemu je očitno zmanjkalo ceste. K sreči poškodovanih ni bilo.