V&F: Drama končana, ugrabitelja sta se predala

V&F: Drama končana, ugrabitelja sta se predala

-
0 145

Letalo Airbus A320 libijske družbe Afriqiyah Airways je bilo ugrabljeno in je pristalo na Malti. Dva libijska državljana sta ugrabila letalo Airbus A320 libijske družbe Afriqiyah Airways s 118 ljudmi na krovu in let preusmerila na Malto. Ugrabitelja sta sprva grozila, da bosta z ročnimi bombami razstrelila letalo, če njune zahteve ne bodo izpolnjene, nato pa sta po več ur trajajočih pogajanjih izpustila vse potnike in posadko letala ter se predala.

Po zadnjih informacijah so se začela pogajanja, 65 potnikov pa sta ugrabitelja izpustila, poroča malteški časnik Independent.

Motorji so še vedno prižgani, obkrožili so ga vojaki, ki pa za zdaj ostajajo na varni razdalji.

Ugrabitelj (podatki o tem, koliko jih je, se razlikujejo) namreč grozi, da bo razstrelil letalo, če ne bodo izpolnili njegovih zahtev. Kakšne so, še ni znano, poroča 24ur.com.

Potniško letalo Airbus A320 libijske družbe Afriqiyah Airways s 118 ljudmi na krovu je bilo ugrabljeno, je potrdila libijska vlada, pa tudi omenjena letalska družba.

Poleg sedmih članov posadke je na krovu še 111 potnikov – 82 moških, 28 žensk in en dojenček, je na Twitterju sporočil malteški premier Joseph Muscat.