V&F: V lekarni peščica, parkirišče nabito

V&F: V lekarni peščica, parkirišče nabito

-
2 1099

Bo kar držalo, da smo radi t.i. ‘zastonjčkarji.’ Takoj ko se nam ponudi priložnost, da je kaj zastonj izkoristimo. Tako je tudi s parkiriščem pred prenovljeno Dolenjsko lekarno. Na stanje nas je opozoril bralec. In preverili smo, kako je. Že ko smo se pripeljali do parkirišča smo videli, da je gneča, parkirišče pa polno.

In so res vsi vozniki parkiranih vozil v lekarni? Ne, niso bili. Medtem ko je bilo vseh 20 parkirnih mesta zasedenih, prav tako so bila vozila parkirana tudi poleg vrisanih prostorov, je bilo v lekarni 10 ljudi, pa še med temi so nekateri prišli peš, ali pa so bili mladoletni.

So pa svetniki MO Nm na zadnji občinski seji potrdili uvrstitev novih parkirnih prostorov pri Dolenjskih lekarnah v drugi tarifni razred, kjer je cena za parkiranje 0,50 EUR za vsako začeto uro. Parkirnina se plačuje ob delavnikih v času od 7. do 17. ure. Polovico parkirnih mest pri lekarni bo v režimu modre cone.

 

  • Ko pa je tako težko plačati 0,50 eur za parkirišče na drugi strani ceste. Kako bo pa potem ostalo za npr. kavo ali cigarete … 🙁

  • Brezobraznost ljudi ne pozna meja. Koncno so uredili parkirisce pred zd in lekarno, ampak enim to pac ni dovolj. Naj bo nadzor tudi nad temi parkirisci kot je drugje po mestu. Ce zelis parkirat brezplacno pojdi pakirat v Tus in premakni malo svojo rit!!