V&F: V nedeljo popoldne se vrača

V&F: V nedeljo popoldne se vrača

-
1 229

Večji del jugovzhodne Evrope bo v nedeljo pod vplivom neizrazitega območja nizkega zračnega tlaka. Nastajale bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše podnevi, ko se jim bodo pridružile tudi nevihte. Nad srednjim in zahodnim delom stare celine pa se bo okrepil anticiklon, kar temu območju prinaša večinoma sončno nedeljo.

V noči na nedeljo bo prevladovalo oblačno vreme. Padavine bodo večinoma ponehale, proti jutru pa bo predvsem na vzhodu ponovno začelo deževati. Pihal bo severni veter, ki bo najizrazitejši na Štajerskem in v Pomurju. Najbolj sveže bo zjutraj na območju zgornjega dela Gorenjske, kjer bo okoli 7 st. C, na Goriškem jih pričakujemo 10, v preostalem delu države pa bo od 11 do 13 st. C. Dopoldne bo padavinski pas prešel večji del države, popoldne pa se bo počasi zjasnilo. Predvsem pod Karavankami in na severovzhodu bo še pihal okrepljen severni veter, na Primorskem šibka burja. In tukaj bo tudi najtopleje. Na Goriškem se bo ogrelo do 26 st. C, 24 bo ob morju, kakšno stopinjo manj bo v vzhodni in osrednji Sloveniji, najmanj, 19 st. C, pa na Gorenjskem.

Tudi v gorah se bo po oblačnem in ponekod mokrem začetku dneva popoldne deloma zjasnilo, vendar pa bodo predvsem najvišji vrhovi občasno še lahko v oblakih oz. megli. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, ki bo najizrazitejši na območju Pohorja in Karavank.

Nov teden bomo začeli s soncem, čez dan pa bo nad hribi nastajala kopasta oblačnost in možna bo kakšna nevihta. Po razmeroma svežem jutru bo čez dan prijetno toplo s temperaturami okoli 25 st. C. Podobno vreme s krajevnimi popoldanskimi plohami in nevihtami lahko pričakujemo tudi v torek in sredo, povsem brez mokrih vložkov pa kaže, da ne bo šlo niti v četrtek in petek. Bo pa vsaj zelo toplo, do 27 stopinj Celzija.