V&F: V NY v eksploziji 29 poškodovanih

V&F: V NY v eksploziji 29 poškodovanih

-
0 147

V newyorškem predelu Chelsea je okoli 2.30 zjutraj po srednjeevropskem času (20.30 po lokalnem času) odjeknila močna eksplozija, ki je po zadnjih podatkih policije ranila najmanj 29 ljudi, od tega eno osebo huje. Večina ljudi je sicer utrpela manjše praske in modrice. Kasneje so našli še eno eksplozivno napravo. Gre za ekonom lonec, ki je bil predelan v eksplozivno napravo.

Policija je sporočila, da je eksplodirala naprava v smetnjaku na 23. ulici med 6. in 7. avenijo na Manhattnu.

Močna eksplozija je zatresla okolico. Ljudje so se razbežali iz bližnjih restavracij in trgovin. Območje so kmalu obkolile policijske in gasilske enote. V preiskavi sodelujejo tudi zvezne policijske agencije.

Policija za zdaj ne more ne potrditi ne zanikati, da je morda šlo za teroristični napad. Župan New Yorka Bill de Blasio je dejal, da je šlo za “namerno dejanje”, vendar je dejal, da ni povezav s terorizmom. Poudaril pa je, da ni pomembno, ali gre za terorizem, ali kriminal, ker da mesta in meščanov ne bo nihče ustrahoval.

Neimenovani predstavnik policije je nekaterim medijem dejal, da je eksplodirala škatla z orodjem pred stavbo, v kateri so stanovanja za slepe. Oblasti so izključile možnost, da bi eksplozijo povzročilo uhajanje plina. Gre sicer za zelo obljudeno ulico, v kateri je veliko restavracij in trgovin.

https://www.youtube.com/watch?v=IapTPZj-YpY

https://www.youtube.com/watch?v=we4DS6sLU8Y