V&F: V pomlad s hudim minusom in snegom

V&F: V pomlad s hudim minusom in snegom

-
9 530

Po jasnem dnevu nas čaka spet sprememba vremena. 1. marec je tudi začetek meteorološke pomladi, ki pa se bo začelo zelo mrzlo, čez dan pa nas bodo dosegle tudi snežinke.

Ponoči bo sprva še večinoma jasno, proti jutru pa bo oblačnost od juga naraščala, tako da bo jutro sončno le v severni polovici Slovenije.  Pogoji za ohlajanje bodo na jugu ponoči nekoliko slabši, zato bo četrtkovo jutro hladnejše na severu. Na SZ bo okoli 22 stopinj pod ničlo, kakšno stopinjo manj mrzlo bo na Koroškem, Štajerskem, v Pomurju in v  JV Sloveniji, kjer bo do minus 20. V osrednjem delu bo -14, mrzlo pa bo še naprej na Primorskem, od -7 do -3 stopinje.

Dopoldne bo na Primorskem začelo rahlo snežiti, snežilo bo tudi ob morju, sredi dneva in popoldne pa se bodo padavine razširile nad južno in osrednjo Slovenijo. Padavin ne bo veliko, nekaj cm novega snega pa bo vseeno zapadlo. Ker veter ne bo dosegel nižin, se bo v nižjih plasteh še zadrževal mrzel zrak.++ Temperatura bo v notranjosti že 5 dan zapored ostala globoko pod lediščem. V večjem delu Slovenije bo od -7 do -5 stopinj. Na Goriškem bo stopinja pod ničlo, ob morju stopinja nad lediščem. Spet bo zapihala burja.

Petek bo oblačen z občasnimi padavinami. Na Primorskem bo rahlo deževalo, zato bo nevarnost poledice. V preostalem delu Slovenije bo v višinah še dovolj hladno za sneg, a količina padavine ne bo velika, vendar se lahko napoved še spremeni. Zjutraj bo -7, čez dan okoli -3. Sobota bo oblačna in večinoma suha, le na Primorskem bo padlo nekaj kapelj dežja. Postopno bo topleje, a temperature bodo še ostale pod ničlo. Nekaj sonca bo v nedeljo, po več kot tednu dni se bo ogrelo nad ničlo.